8 oktober, 2018

Mäkelä Alu investerar i ny kapacitet med senaste teknologi för pulverlackering

by mattias_hs in Nyheter 0 comments

Mäkelä Alu investerar i ny kapacitet med senaste teknologi för pulverlackering

Investeringens värde uppgår till ca tre miljoner euro. Uppstarten, det vill säga igångkörningen av investeringen sker våren 2019. Mäkelä Alu har under senaste- och innevarande år uppgraderat sin produktion i Luoma-aho i Alajärvi till ett värde av sammanlagt 10 miljoner euro. Den nya pulverlackeringslinjen och ett nytt lager byggs i Kuusankoski i Kymmenedalen.

Investeringen för pulverlackering omfattar även en förbättring av logistiklösningar. lagerkapaciteten ökar, vilket medför bättre möjligheter än tidigare för Mäkelä Alus kunder. – med hjälp av den här investeringen kan vi upprätthålla och förbättra vår serviceförmåga och på så vis göra det möjligt för våra kunder att utveckla sin egen produktionsprocess. Vi talar om ett så kallat produktionsflöde, som inkluderar bland annat en logistiktjänst, en del av vårt AluService-concept, berättar Mäkelä Alus styrelseordförande Petri Mäkelä. Investeringen ökar Mäkelä Alus kapacitet för pulverlackering med ca 50 procent och den linje man nu investerar i representerar den senaste teknologin inom branchen.

Den nya produktionsenheten byggs i Kuusankoski

Mäkelä Alu gör en öppning vad gäller produktionsorter, eftersom den nya pulverlackeringslinjen med tillhörande lager kommer att finnas på en ny ort i Finland, Kuusankoski. – Med detta val blir vår service mer heltäckande och snabbare. Vår produktionsanläggning har i årtionden funnits i Luoma-aho och därför är detta ett viktigt steg för oss. Vår produktionsanläggning i Luoma-aho syselsätter ca 300 personer. Under det senaste året har vi rekryterat över 70 nya medarbetare, berättar Petri Mäkelä. Anledningen till investeringen är den positiva utvecklingen på marknaden för byggindustri och ökad efterfrågan från våra kunder av pulverlackerade aluminiumprofiler. – Vårt mål är att kunna förbättra våra kunders konkurrenskraft på marknaden. Vår strategi är att kunna erbjuda våra kunder bra service och styra vår produktionsprocess i enlighet med kundernas behov. Investeringarna är nödvändiga för att vi skall kunna uppnå dessa mål, tillägger Petri Mäkelä.


Leave a comment