25 juni, 2019

Produktionen vid den nya vertikallinjen för pulverlackering har påbörjats

by mattias_hs in Nyheter 0 comments

Produktionen i den nya vertikallinjen för pulverlackering har påbörjats

Vi har investerat i en ny och modern vertikallinje för pulverlackering och uppstarten av denna linje har förberetts under våren 2019. Den nya vertikallinjen finns i Voikkaa i Kuusankoski, Finland. Projektet har löpt på enligt planerna och uppstarten kommer att slutföras i slutet på sommaren.

– Förberedelserna har flytit på bra. Vi började testa vertikellinjen för pulverlackering i slutet av April och de första profilerna lackerades i början på Maj och i slutet av Maj leverarades de första profilerna ut till kund, berättar Tomi Pilbacka, produktionschef på Mäkelä Alu Oy.

De anställda på ytbehandlingen, logistik, IT och kvalitetsavdelningen i Luoma-aho fungerade som stöd vid uppstarten av anläggningen. Arto Kokkoniemi har anställts som arbetsledare vid den nya anläggningen i Voikkaa. Utöver Arto så har man till en början anställt ytterligare nio stycken medarbetare. Man planerar att på sikt att produktionen skall gå på tre skift.

– Uppstarten genomförs stegvis genom att utöka antalet olika färger och profiler som skall lackeras. Lackeringsenheten i Luoma-aho tar hand om de resterande kundleveranserna med nuvarande rutiner. De kundleveranser som har planerats att pulverlackeras i Voikkaa i slutet av Juli avgår i sin helhet från Voikkaa, berättar Tomi Pilbacka.

 

Ett viktigt steg

Uppstarten av den nya vertikallinjen för pulverlackering är ett viktigt steg för Mäkelä Alu, eftersom profiler från Mäkelä Alu tidigare inte har ytbehandlats någon annanstans än i Luoma-aho.

– Vi är förväntansfulla och entuiastiska även i Luoma-aho, med hjälp av en större lackeringskapacitet kan vi upprätthålla och förbättra vår serviceförmåga och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att utveckla sin egen produktionsprocess. Vi talar om en så kallad strömmande produktionsprocess som inkluderar bland annat lagerhållning, en del av vårt AluService-concept, berättar Mäkleä Alus styrelseordförande Petri Mäkelä.

 

Fler lagringsplatser

Tack vare vår nya vertikallackeringslinje i Voikkaa ökar även kapaciteten för lagerhållning av aluminiumprofiler.

– Lagerkapaciteten ökar, vilket medför ett bättre erbjudande än tidigare för våra kunder, är en viktig del av bolagets strategi. Vi är glada över att vi nu kan sälja mer lagringsutrymme, något som våra kunder har efterfrågat. Lagerhållning av aluminiumprofiler är behändigt för kunden, eftersom man på detta sätt sparar egna kostnader för lager när investeringar i egna lagerutrymmen inte behövs för kunden själv, säger försäljningschef Mika Korkea-aho.

Vertikallinjen i Voikkaa har ett bättre läge vad gäller leveranser till södra Finland. Tack vara läget så sparar man tid vid vissa leveranser och leveranssäkerheten förbättras.


Leave a comment