Mäkele-logo-neg-small

Om Mäkelä Alu

Ett 80-årigt familjeföretag

Mäkelä Alu OY är ett finskt privatägt familjeföretag. Mäkelä Alu har arbetat inom metallindustrin i över 80 år och i över 25 års tid har vi koncentrerat vår verksamhet på att extrudera, ytbehandla och vidareförädla aluminiumprofiler. Vi tillverkar aluminiumnprofiler efter kundens önskemål men har även ett sortiment av verktyg för våra standardprofiler. Mäkelä Alu har idag en omsättning på ca 790 miljoner SEK (2017) och vi är idag ca 300 anställda på företaget.

Cirka 40% av vad vi tillverkar exporteras utanför Finlands gränser till såsom Sverige, Danmark, Norge, Ryssland och de baltiska staterna. Kvalitet är en av de viktigaste värdena för Mäkelä Alu. Vårt kvalitetsarbete börjar redan vid första kontakten med kunden och pågår hela vägen fram tills aluminiumprofilen levererats till kunden. Vi tar även ansvar för kvaliteten av all vidareförädling som är en del av vårt kvalitetssystem. Mäkelä Alu har idag ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 och GSB-certifikat.

Produktion
Mäkelä Alu har idag 3 styck 8-tumspressar, en vertikallackeringslinje, två horisontala lackeringslinjer och anodiseringslinje. Mäkelä Alu erbjuder även vidareförändlig av aluminiumprofiler såsom kapning, stansning, svarvning, CNC, bockning, FSW (Friction Stir Welding) när detta krävs.


Mäkelä Alu kan även erbjuda fördelsaktiga logistikupplägg såsom AluStorage® och AluCalloff®. Då Mäkelä Alu fokuserar mycket på miljön så har vi även ett eget smältverk där vi återvinner allt vårat interna processskrot och tillverkar nya pressämnen.

Partnerskap under hela produktionsprocessen

Vår effektiva och moderna produktion tillverkar produkten högklassigt, konkurrenskraftigt och enligt överenskomna tidtabeller.
De moderna maskinerna och den nyaste informationstekniken säkerställer ett förstklassigt slutresultat.
Vi fastställer den rätta verksamhetsmetoden tillsammans med kunden redan i planeringsskedet för produkten.

Så ser vi tillsammans till att hela produktions- och leveransprocessen håller hög kvalitet. Vi samlar regelbundet in feedback och strävar efter att utveckla vår verksamhet enligt kundens önskemål och behov.