Mäkele-logo-neg-small

Vår tjänst AluServices® i ett nötskal

Läs mer om möjligheterna med konceptet AluServices®.

 

 

Ytbehandlingen av aluminiumprofiler under samma tak – snabb leverans med en faktura 
  • Vår ytbehandling AluCoating® är en lösning om du behöver lackering, anodisering eller decoral-mönster för dina aluminiumprofiler. Vi har en egen lackeringsavdelning och en anodiseringsanläggning på samma tomt som vår press.  Du får allt med en enda beställning och faktura, vilket sparar både besvär och pengar.

 

 

Utkontraktera ditt lager till oss – du binder varken utrymme eller kapital i ditt lager
  • Du kan utkontraktera ditt lager med hjälp av vår lagringstjänst AluStorage®, antingen helt eller delvis. I vårt höglager finns därmed alltid avtalad mängd aluminiumprofiler för dig. Vi kan även leverera varierande färger med kort leveranstid och göra individuella leveranskedjor efter behov.
  • Du binder varken utrymme eller kapital i ett lager. Även om det i vårt lager alltid finns en avtalad mängd profiler för dig, betalar du dem först när de levereras till dig.

Se videon

 

 

 

Automatisera påfyllningen av ditt eget lager
  • Hanteringen och kompletteringen av ditt eget lager kan automatiseras med hjälp av tjänsten AluCallOff®. Vi upprätthåller ditt lager, och vi fakturerar för profilerna när du tar dem från ditt lager till produktionen.
  • De här gränserna kan vid behov höjas eller sänkas.

Se videon 

 

 

 

Beställ aluminiumprofilerna i behändiga korgar – de fungerar även som mellanlager i din fabrik 
  • I AluBasket®-korgarna transporteras aluminiumprofilerna enkelt från oss till kunden samtidigt som de skyddas mot stötar. Korgen gör det även enklare att tillfälligt förvara profilerna i kundens lokaler, eftersom den skyddar aluminiumprofilerna mot stötar och gör det enkelt att flytta dem.
  • Beställningarna kan förpackas i korgar enligt produktionsparti, varvid materialet behändigt transporteras i korgen under kundens hela produktionsprocess.
  • Korgarna transporteras som returlast tillbaka till Mäkelä Alu. Det finns konstant tusentals korgar i rörelse hos kunderna.

Se videon

 

Automatisering och uppföljning av beställningarna i en app

 

  • AluVendor® är ett system som automatiskt följer upp lagringstjänsterna och sköter lagerförsörjningen. Som kund får du koderna till appen och kan i realtid följa upp din lagerstatus och hur din beställning framskrider. Du får koderna till appen från din försäljare.
  • Aluvendor®-mobilappen kan laddas ner i din telefon. Då har du alltid uppföljningen med dig i fickan.